Pleziervaartuig

Een eigen boot is een kostbaar bezit. De financële risico's bij b.v. diefstal, brand of aanvaring zijn groot. Een goede pleziervaartuigenverzekering biedt optimale bescherming. De dekking van een goede verzekering behelst o.a. het WA-risico, de Cascoschade aan de boot zelf incl. de inboedel/inventaris en de vergoeding van hulp-en berglonen. Daarnaast hanteren diverse verzekeraars ook een z.g. ongevallendekking voor de opvarenden. (uitkering bij overlijden of blijvende invaliditeit).

Wij geven u een indicatie van de mogelijkheden. Keuze uit diverse verzekeringsvormen tegen gunstige premies.

Tips

Er zijn verzekeraars waarbij een jaarlijkse no-claimkorting wordt gegeven indien er geen schade geclaimd wordt, deze korting kan oplopen tot 30%.

Een hoger eigen risico op de Casco-schade kan u premie besparen, u zult immers toch geen geringe bedragen gaan claimen i.v.m. het verlies van de opgebouwde no-claim korting.

Een eventuele bijboot is meestal niet automatisch meeverzekerd en dient dan ook op het polisblad vermeld te worden, incl. een eventuele bijbehorende buitenboordmotor

Neemt u een trailerbare boot mee naar het buitenland, informeert dan even of een apart verzekeringscertificaat noodzakelijk is.

Het lidmaatschap van een watersportvereniging of een vaarbewijs kan bij sommige verzekeraars een extra korting opleveren.

Vaart u uitsluitend op het binnenwater of komt u nooit verder dan het IJsselmeer en de Waddenzee, pas dan het dekkingsgebied aan, waarom zou u premie betalen voor een risico dat toch niet bestaat?

Offerteaanvraag

Wilt u meer informatie omtrent prijzen, vraag dan een offerte aan.

Aanvraag meer informatie

Heeft u vragen of wilt u meer informatie, neemt u dan contact met ons op. Wij zijn u graag van dienst.

Home | Nieuws | Contact | Disclaimer | Copyright | Sitemap
Leuvass header