Nabestaande

De Algemene Weduwen- en Wezenwet (AWW) is per juli 1996 vervangen door de Algemene nabestaandenwet (Anw). Dit heeft tot gevolg dat een grote groep nabestaanden niet meer in aanmerking komt voor een uitkering. Komt men wel in aanmerking dan is de uitkering in het algemeen belangrijk lager.

Dit z.g. Anw-hiaat is te voorkomen d.m.v. een overlijdensrisicoverzekering waarbij een kapitaal wordt uitgekeerd bij overlijden, hetwelk gedurende een bepaalde periode opgesoupeerd kan worden, rekening houdend met de ontvangen rente c.q. het beleggingsresultaat.

Het is ook mogelijk om een z.g. nabestaanden pensioen te verzekeren, waarbij u een doorlopend basisinkomen verzekert gedurende een vooraf bepaald aantal jaren. Mede gezien het aantal mogelijkheden, is het verstandig om u vooraf hierover te laten adviseren.

Tips

Zowel bij de overlijdensrisico-verzekering als de nabestaandenverzekering is het gezien de verhouding premie/verzekerd kapitaal meestal niet aantrekkelijk om op de polis een z.g. lijfrenteclausule te laten plaatsen, immers de uitkering wordt dan ook belast.

Offerteaanvraag

Wilt u meer informatie omtrent prijzen, vraag dan een offerte aan.

Aanvraag meer informatie

Heeft u vragen of wilt u meer informatie, neemt u dan contact met ons op. Wij zijn u graag van dienst.

Home | Nieuws | Contact | Disclaimer | Copyright | Sitemap
Leuvass header