Caravan

Bij de caravanverzekering worden er twee categorieën onderscheiden, de Tourcaravan en de Stacaravan. Beide hebben zo hun eigen specifieke eigenschappen.

Bij de tourcaravan is het van belang om een eventuele voortent mee te verzekeren, terwijl bij de stacaravan de eventuele bijgebouwen (schuurtjes e.d.) meeverzekerd kunnen worden. Voor beide geldt ook een dekking voor de inventaris.

Het WA-risico valt in het algemeen onder de dekking van de WA-verzekering van het trekkende motorrijtuig (zolang de caravan nog gekoppeld is). Voor het WA-risico van een ongekoppelde caravan is in het algemeen de dekking op de Aansprakelijkheidsverzekering particulieren (AVP) van kracht.

Tips

Gaat u met de caravan naar het buitenland, vraag dan aan de WA-verzekeraar van het trekkende motorrijtuig om afgifte van een separate groene kaart voor de caravan. Dit geldt in het bijzonder in Polen en Spanje.

Zorg er altijd voor dat de Casco-dekking van de caravan ook van kracht is op het stallingsadres, in het algemeen is de stallingshouder hier niet voor verzekerd.

Diefstal van de caravan is meestal uitsluitend gedekt indien de caravan met een speciale anti-diefstal voorziening is uitgerust b.v. disselslot of wielklem. Wij kunnen u een overzicht geven van de door de diverse verzekeraars goedgekeurde middelen.

Verhuur is in het algemeen uitgesloten, tenzij u hiervan uitdrukkelijk een aantekening op de polis laat plaatsen. Vaak geldt dan een hoger eigen risico bij schade.

Bezit u een tour- of een stacaravan dan kunt u bij ons uitstekend terecht voor een bijpassende verzekering. Immers de dekking is afhankelijk van onder andere de waarde, het gebruik en de ouderdom van de caravan.

Offerteaanvraag

Wilt u meer informatie omtrent prijzen, vraag dan een offerte aan.

Aanvraag meer informatie

Heeft u vragen of wilt u meer informatie, neemt u dan contact met ons op. Wij zijn u graag van dienst.

Home | Nieuws | Contact | Disclaimer | Copyright | Sitemap
Leuvass header