Reis en annulering

Met een reisverzekering heeft u de zekerheid, dat als u onverhoopt met onverwachte situaties wordt geconfronteerd, bijv. een ongeval of diefstal van uw bagage, u terug kunt vallen op een professionele hulpverlening ter plaatse. Er zijn meerdere alarmcentrales op dit gebied werkzaam, dit verschilt per verzekeraar. Komt u van een vakantie berooid terug, dan is het goed idee om te weten dat u een beroep kunt doen op de reisverzekering. Er bestaan diverse vormen o.a.:

Kortlopende reisverzekering

De kortlopende reisverzekering wordt gesloten per vakantie-evenement, voor iedere uitstap, heeft u dan een nieuwe verzekering nodig. Dit kan een goedkope oplossing zijn, echter gezien het aantal mensen dat meerdere keren per jaar op vakantie gaat, of geregeld stedentrips in het buitenland maakt, is een doorlopende reisverzekering een betere oplossing.

Doorlopende reisverzekering

De doorlopende reisverzekering geeft dekking gedurende het gehele jaar. U bent met uw gezin automatisch verzekerd. Hiermee voorkomt u dat u zich tijdens uw vakantie opeens realiseert dat u nog even de reisverzekering had moeten regelen, deze gedachte dringt zich meestal op tijdens een ongeval of schade! Overigens zijn geboekte vakanties in het eigen land automatisch meeverzekerd.

Er zijn diverse rubrieken mogelijk op de doorlopende reisverzekering al naar gelang uw persoonlijke situatie. U kunt tevens kiezen voor een Wereld- of Europadekking. Doet u aan onderwater- of wintersport dan is het belangrijk na te gaan of dat ook standaard op uw polis is meeverzekerd.

Gaat u of één van uw kinderen voor langere tijd naar het buitenland bijv. voor een stage van 6 maanden, of gaat u na een afgeronde studie een paar maanden lekker uitwaaien in het buitenland, ook in deze situatie is een reisverzekering een absolute noodzaak. Ook op dit gebied kunnen wij u uitstekend adviseren.

Annuleringsverzekering reis

Een annuleringsverzekering vergoed bij annulering vóór de reis de annuleringskosten. Moet u tijdens de reis eerder naar huis dan krijgt u de volledige reissom terug. De annuleringskosten worden o.a. vergoed bij:

  • Ernstige ziekte, ongeval of overlijden van uzelf of uw medereizigers
  • Levensgevaarlijke ziekte van directe familieleden (1e of 2e graad)
  • Dringende zorgbehoefte van directe familieleden (1e graad)
  • Zwangerschap
  • Echtscheiding

Tips

Gaat u uitsluitend op wintersport of juist niet, omdat u alleen met zomervakantie gaat, dan kan u dat een aardige premiebesparing opleveren.

Geeft het ziekenfonds of uw ziektekostenverzekeraar een adequate dekking in uw vakantieland, dan kunt u overwegen om dit risico niet in uw reisverzekering mee te dekken. Ook dit kan u premie besparen.

Heeft u echter een nog niet opgebruikt hoog eigen risico op uw ziektekostenverzekering, dan is het wellicht verstandig op dit ziektekosten-risico juist wel mee te dekken.

Heeft u autoverzekering een goede automobilisten-hulpregeling, dus ook in het buitenland, dan is de noodzaak van een uitbreiding op uw reisverzekering wellicht overbodig.

Neem tijdens uw vakantie zo min mogelijk contant geld mee. In de reguliere vakantielanden kunt u ook uitstekend pinnen, terwijl diefstal of verlies van uw pasje onder voorwaarden meestal verzekerd is bij uw bank. Ook betalen met een creditkaart voorkomt dat u veel contant geld nodig heeft. U kunt zich op deze wijze de premie besparen om ook het risico van geld op uw reisverzekering mee te verzekeren.

Meestal is het goedkoper om een doorlopende reisverzekering uit te breiden met een annuleringskosten-verzekering dan om dit voor iedere reis/vakantie afzonderlijk te boeken.

Offerteaanvraag

Wilt u meer informatie omtrent prijzen, vraag dan een offerte aan.

Aanvraag meer informatie

Heeft u vragen of wilt u meer informatie, neemt u dan contact met ons op. Wij zijn u graag van dienst.

Home | Nieuws | Contact | Disclaimer | Copyright | Sitemap
Leuvass header