Aansprakelijkheid

Brengt u onverhoopt schade toe aan een ander, dan kunt u hiervoor aansprakelijk gesteld worden, ongeacht of het een particulier of bedrijf betreft.

Met een aansprakelijkheidsverzekering voor particulieren verzekert u tegen de gevolgen van eventuele schadeclaims. De verzekering biedt dekking voor u, uw inwonende gezinsleden, uw ongehuwde meerderjarige studerende kinderen, ook indien zij uitwonend zijn, pleeg-en stiefkinderen en last but not least uw huisdieren.

De dekking is uitsluitend van kracht in de hoedanigheid als particulier, als eigenaar van (on)roerende zaken en als verkeersdeelnemer (voetganger of fietser). In het algemeen bestaat er een werelddekking. Indien u aansprakelijk gesteld wordt, neemt de verzekeraar de claim in behandeling en bekijkt of u daadwerkelijk aansprakelijk bent. Bij dekking wordt vervolgens de schade vergoed aan degene die de schade geleden heeft.

Tips

Soms is het mogelijk om in het geval, dat u zelf schade heeft geleden door toedoen van een ander, de verzekeraar te verzoeken deze schade op die ander te verhalen. U dient dan een aanvullende verhaalsbijstanddekking op de AVP verzekering bij te sluiten. Dit betreft dan een aanvullende rechtsbijstand-verzekering, uitsluitend toegespitst op de verhaalsdekking.

Heeft u geen inwonende of uitwonende studerende kinderen of huisdieren, dan kunt u overwegen, om een eigen risico te nemen op dit onderdeel. Hiermee bespaart u zich premie, terwijl u daar geen extra risico mee loopt.

Offerteaanvraag

Wilt u meer informatie omtrent prijzen, vraag dan een offerte aan.

Aanvraag meer informatie

Heeft u vragen of wilt u meer informatie, neemt u dan contact met ons op. Wij zijn u graag van dienst.

Home | Nieuws | Contact | Disclaimer | Copyright | Sitemap
Leuvass header