Doorlopend krediet

Wilt u de lening gebruiken om voortdurend financiële armslag te hebben en tijdens de looptijd van het contract de afgeloste bedragen indien nodig weer op te nemen, dan is dit wellicht de ideale lening voor u. Tevens is er sprake van een variabele looptijd, rente en aflossing. Het aflossingsbedrag wordt in het algemeen gesteld op 1% van de overeengekomen kredietlimiet. U bepaalt zelf welk bedrag u maandelijks wilt aflossen. Dit is mogelijk vanaf 1% van de afgesproken kredietlimiet. Deze kredietlimiet wordt bepaald aan de hand van uw wensen, inkomen en overige vaste lasten. Het voordeel van deze vorm is dat u slechts rente betaalt over het opgenomen bedrag. Extra aflossingen zijn in het algemeen boetevrij mogelijk.

Tips

Rente op consumptief krediet is sinds de invoering van het Belastingplan 2001 niet meer fiscaal aftrekbaar. Gebruikt u de lening ter verbetering van de eigen woning en kunt u dit aantonen, dan kunt u de rente wel in mindering op uw inkomen brengen.

Heeft u een eigen woning, dan is de kans groot dat er sprake is van een behoorlijke overwaarde in uw huis, (dit is het verschil van de waarde van de woning en de lopende hypotheek). U kunt deze waarde gebruiken om een tweede hypotheek te overwegen, u betaalt dan in het algemeen minder rente dan bij één van de overige leningsvormen.

Wilt u gebruik maken van een doorlopend krediet, overweeg dan om de kredietlimiet zo hoog mogelijk te stellen, ook al heeft u dat bedrag op het moment niet nodig. U kost u immers niets meer, integendeel hoe hoger de kredietlimiet, hoe lager de rente.

Kiest u voor een persoonlijke lening, overtuig u er dan van dat u recht heeft op kwijtschelding van de restant-lening indien u zou komen te overlijden. Uw nabestaanden zullen u er dankbaar voor zijn.

Offerteaanvraag

Wilt u meer informatie omtrent prijzen, vraag dan een offerte aan.

Aanvraag meer informatie

Heeft u vragen of wilt u meer informatie, neemt u dan contact met ons op. Wij zijn u graag van dienst.

Home | Nieuws | Contact | Disclaimer | Copyright | Sitemap
Leuvass header