Financieringen

Algemeen

Sparen kan op vele manieren. U spaart vooraf om het gewenste doel na verloop van tijd te bereiken. Het grote voordeel van deze methode is gelegen in het feit dat u geen verplichtingen aangaat en zelf bepaalt hoeveel u spaart, dit kan immers per maand verschillen. Tevens ontvangt u over het gespaarde kapitaal een bruto rentevergoeding, trekt u hierbij het percentage van de geldontwaarding af, dan blijft er meestal bitter weinig over van uw rendement. Tevens betaalt u 1,2% rendementsheffing over het gespaarde kapitaal. Het nadeel van deze methode is dat als u na verloop van tijd het gestelde doelkapitaal heeft bereikt het niet onwaarschijnlijk is dat de beoogde besteding b.v. een nieuwe auto of een verbouwing aanmerkelijk duurder is geworden tijdens uw spaarperiode.

Een andere manier is het sparen achter, u leent het bedrag benodigd voor de besteding en spaart achteraf het geleende bedrag plus rente. Het grote voordeel is hierbij, dat u direct over de besteding kunt beschikken, hetgeen u direct het gebruikersplezier oplevert en u loopt niet het risico dat de beoogde besteding alsmaar duurder wordt. Voorts zullen de lasten i.v.m.

Doorlopend krediet

Wilt u de lening gebruiken om voortdurend financiële armslag te hebben en tijdens de looptijd van het contract de afgeloste bedragen indien nodig weer op te nemen, dan is dit wellicht de ideale lening voor u. Tevens is er sprake van een variabele looptijd, rente en aflossing. Het aflossingsbedrag wordt in het algemeen gesteld op 1% van de overeengekomen kredietlimiet. U bepaalt zelf welk bedrag u maandelijks wilt aflossen. Dit is mogelijk vanaf 1% van de afgesproken kredietlimiet. Deze kredietlimiet wordt bepaald aan de hand van uw wensen, inkomen en overige vaste lasten. Het voordeel van deze vorm is dat u slechts rente betaalt over het opgenomen bedrag. Extra aflossingen zijn in het algemeen boetevrij mogelijk.

Persoonlijke lening

Deze vorm is uitermate geschikt, indien u het geld gebruikt voor een artikel bijv. een nieuwe auto, deze zal na verloop van tijd weer aan vervanging toe zijn. U weet door de vaste looptijd en de vaste termijnbedragen exact waar u aan toe bent. De rente is gedurende de looptijd vast. De overeengekomen looptijd kan variëren van enkele maanden tot 15 jaar.

Home | Nieuws | Contact | Disclaimer | Copyright | Sitemap
Leuvass header