Blog van Leuvass

Nederlanders slapen te weinig

Nederlanders slapen gemiddeld genomen 7 uur en 20 minuten. Jan Modaal gaat om half twaalf naar bed, slaapt 10 minuten later in en staat om zeven uur weer op. Dat is opvallend weinig en vooral veel minder dan enkele decennia geleden. Dat blijkt uit onderzoek van de Universiteit Utrecht.
Bron: Nu.nl

Logopedie helpt bij Parkinson

Logopedie kan de slik- en spraakproblemen van patiënten met de ziekte van Parkinson of andere spierziekten aanzienlijk verbeteren. Maar omdat veel huisartsen en specialisten dat niet weten, wordt de therapie veel te weinig toegepast. Dat stelt taal-spraakpatholoog B. de Swart, die onlangs promoveerde aan Radboud Universiteit in Nijmegen op een onderzoek naar spraaktherapie bij patiënten met spieraandoeningen.
Bron: Nu.nl

'Bijna miljoen migrainepatiënten krijgt foute medicijnen'

Meer dan 700.000 migrainepatiënten krijgen niet de medicijnen die ze nodig hebben. Van de twee miljoen Nederlandse migrainepatiënten zou de helft geholpen zijn met zogenoemde triptanen, speciale antimigrainemiddelen. Slechts 203.000 patiënten krijgen deze middelen door de huisarts voorgeschreven. De Nederlandse Vereniging van Hoofdpijnpatiënten concludeert dat in een onderzoek naar het medicijngebruik onder migrainepatiënten dat onlangs is gepresenteerd.
Bron: Nu.nl

'IMF verwacht hogere groei wereldeconomie'

Het Internationaal Monetair Fonds (IMF) verwacht dat de wereldeconomie dit jaar met 4,8 procent groeit. Dit meldt de Duitse krant Handelsblatt. De krant zegt te beschikken over een proefexemplaar van de World Economic Outlook van het IMF, een rapport dat ieder voor- en najaar verschijnt.
Bron: Nu.nl

Fit en vrolijk aan het werk door planten

Door planten op de werkvloer worden gestresste werknemers rustiger en hebben werknemers minder last van gezondheidsklachten. Ook hebben zij een hogere productiviteit, voelen de werknemers zich beter en wordt de werkomgeving als prettiger ervaren. Dat meldt De Telegraaf zondag aan de hand van een onderzoek van TNO in Delft.
Bron: Nu.nl

Strengere controle APK

Justitie en de Rijksdienst voor het Wegverkeer (RDW) controleren volgend jaar strenger of auto's wel met een geldige periodieke keuring (APK) rondrijden. Er vinden 400.000 controles plaats, waardoor de pakkans ongeveer zes keer groter wordt dan nu. De boete voor het rondrijden zonder geldige APK bedraagt 75 euro, zei een woordvoerder van het Bureau Verkeershandhaving Openbaar Ministerie (BVOM) dinsdag.
Bron: Nu.nl

"Denk niet goed na bij grote aankopen"

Over een belangrijke beslissing of aankoop moet je niet te veel nadenken. De beste beslissingen worden namelijk genomen op de automatische piloot. Dat beweren psychologen van de Universiteit van Amsterdam in het tijdschrift Science. Bewust tobben over een complexe aankoop leidde bij onderzoekskandidaten tot frustraties, meer dan wanneer ondervraagde kopers zich lieten leiden door "verborgen beraad in hun bovenkamer." Bij een simpele aankoop lag het juist andersom. Als proefpersonen daar vooraf goed over nadachten, waren ze ook achteraf nog heel tevreden over de aankoop.
Bron: Trouw

De motormuizenmarkt vergrijst

De motorbranche ontkomt niet aan de landelijke vergrijzing. De laatste jaren is de gemiddelde leeftijd van de motorliefhebber flink gestegen. Op dit moment is de helft van de motorbezitters tussen de veertig en de zestig jaar oud. En naar verwachting zal de gemiddelde motormuis de komende jaren nog wel iets ouder worden. Momenteel wordt in de Jaarbeurs in Utrecht de Motorbeurs gehouden.
Bron: Algemeen Dagblad

Koophuis goedkoper bij hoge werkloosheid

In regio's met een hoge werkloosheid zijn koophuizen aanmerkelijk goedkoper. In een streek waar tien procent van de mensen geen baan heeft, zijn huizen dertig procent goedkoper dan het landelijk gemiddelde. Daarbij wordt uitgegaan van een landelijke werkloosheid van vijf procent. Dat concluderen onderzoekers van het Centraal Planbureau en de Vrije Universiteit in een rapport. Volgens het rapport compenseren de lage huizenprijzen het onzekere inkomen en het hogere risico op werkloosheid voldoende.
Bron: Metro

50-plusser gaat vrijetijdsmarkt domineren

De komende jaren zullen de 50-plussers het vakantie- en vrijetijdspatroon gaan domineren. Binnen tien jaar komen er een miljoen 50-plussers bij. Die groep heeft veel vrije tijd, en maakt een groot deel van het totaal aantal vakanties. Dat stelt TNS Nipo in een gisteren gepresenteerd onderzoek. Volgens het onderzoek worden vakantie en vrije tijd steeds meer een middel om je te onttrekken aan de drukke maatschappij. Ondernemingen die de recreant een "onbezorgde beleving" kunnen garanderen zullen de slag winnen, verwacht TNS Nipo. "Geen zorgen aan je hoofd, dat is wat mensen willen."
Bron: Marketingfacts

Home | Nieuws | Contact | Disclaimer | Copyright | Sitemap
Leuvass header