Blog van Leuvass

'Veel gehoorschade door gebruik mp3-spelers'

Jaarlijks lopen meer dan 25.000 jongeren blijvende gehoorschade op doordat ze te lang naar te luide muziek luisteren op mp3-spelers. Volgens hoogleraar Jan de Laat, hoofd van het Audiologisch centrum van het Leids Universitair Medisch Centrum, is het aantal jongeren dat blijvende schade aan het gehoor oploopt 'alarmerend'. De professor verklaarde dit maandag in een uitzending van het consumentenprogramma Radar. Uit een oortest die 300.000 jonge respondenten deden op www.oorcheck.nl blijkt dat 65 procent voor het doen van de test dacht een goed gehoor te hebben. De resultaten geven echter aan dat dit maar voor eenderde geldt. Van de respondenten had 9 procent een slecht gehoor.
Bron: Webwereld

Meer mensen getroffen door beroerte

Het aantal mensen dat jaarlijks getroffen wordt door een beroerte, ligt hoger dan eerder gedacht. Dat blijkt uit nieuwe cijfers van de Nederlandse Hartstichting, dat het tv-programma Netwerk onlangs meldde. Eerder ging de Hartstichting uit van 36.000 beroertes, nu is dat 49.000. Dat betekent 135 mensen per dag. Het hogere aantal komt omdat steeds beter in kaart kan worden gebracht hoeveel mensen thuis blijven na een hersenbloeding. Vooral mensen met een hoge bloeddruk, overgewicht of diabetes lopen verhoogd risico.
Bron: Nu.nl

'Zachte lens lijkt oorzaak oogproblemen'

Zachte lenzen lijken zelf de oorzaak van problemen die veel lensdragers ervaren. Dat concluderen de Verenigde Onafhankelijke Contactlensspecialisten, die de problemen met contactlenzen het afgelopen jaar in kaart hebben gebracht. Volgens de specialisten veroorzaken de zachte lenzen op termijn problemen omdat de traancirculatie door druk onder de lens stagneert. Ook zou de zuurstofdoorlaatbaarheid onvoldoende zijn.
Bron: Nu.nl

Aantal werkende 50-plussers flink toegenomen

Bijna een kwart van de werkenden in Nederland is boven de 50 jaar. Het aantal 50-plussers met een baan is de afgelopen tien jaar met 60 procent toegenomen tot 1,6 miljoen. Dat blijkt uit cijfers die het Centraal Bureau voor de Statistiek (CBS) maandag heeft gepubliceerd. In 1996 hadden één miljoen ouderen een baan van minstens twaalf uur in de week. Zij vormden toen 16 procent van de werkzame beroepsbevolking van 15 tot 74 jaar. In 2005 was dat opgelopen tot 23 procent. Die toename komt volgens het CBS ten dele door de vergrijzing, maar ook doordat ouderen vaker een baan hebben.
Bron: Nu.nl

Meeste huishoudens zien inkomen dalen

Bijna vijf miljoen huishoudens hebben hun besteedbaar inkomen sinds januari achteruit zien gaan. Bij 950.000 van hen heeft dit al geleid tot financiële problemen. Nog eens twee miljoen huishoudens verwachten dat zij in de loop van dit jaar problemen krijgen. Dit blijkt uit onderzoek dat bureau Interview-NSS heeft uitgevoerd in opdracht van Groep Gerechtsdeurwaarders Nederland (GGN). Als belangrijkste oorzaken worden de nieuwe zorgverzekering en een hogere energierekening genoemd.
Bron: Dft

'Probleem dubbele zorgpolis snel opgelost'

Zorgverzekeraars hebben niet alle afmeldingen van mensen die overstapten naar een nieuwe verzekering tijdig administratief verwerkt. Enkele duizenden mensen betalen daardoor ten onrechte twee keer premie, maar volgens een woordvoerder van Zorgverzekeraars Nederland wordt dit probleem binnen enkele weken opgelost.
Bron: Telegraaf

Agis zet 9000 cliënten uit verzekering

Zorgverzekeraar Agis heeft van 9000 cliënten de verzekeringsrechten opgeschort. Volgens Agis gaat het om verzekerden die na half december ondanks herhaalde oproepen niets van zich hebben laten horen. Als ze daarin volharden, zal Agis de verzekerden per 1 mei royeren, liet een woordvoerder maandag weten. In de nieuwe zorgwet kan een zorgverzekeraar cliënten die drie maanden geen premie betalen, uit de verzekering zetten.
Bron: Nu.nl

Nederlanders boeken opnieuw minder vakanties

De reiswereld wordt nog altijd geconfronteerd met tegenvallende boekingscijfers. In de periode tot en met maart boekten Nederlanders 5 procent minder vakanties in vergelijking met dezelfde periode vorig jaar. Dat blijkt uit cijfers van TNS Nipo en het Algemeen Nederlands Verbond van Reisondernemingen (ANVR).
Bron: Nu.nl

Huizenprijzen iets hoger

De prijs van een woning is afgelopen maand licht gestegen ten opzichte van januari. De gemiddelde huizenprijs bedroeg 229.291 euro. Dat is 0,6 procent, ofwel 1283 euro, meer dan in de eerste maand van 2006. Vergeleken met februari 2005 steeg de gemiddelde huizenprijs met 6,7 procent. Dat blijkt uit gegevens van het Kadaster.
Bron: Nu.nl

CPB: sparen voor vergrijzing

De overheid moet flink gaan sparen om te voorkomen dat de lasten van de vergrijzing zwaar gaan drukken op de volgende generaties. Het Centraal Planbureau (CPB) stelt dat er in 2011 niet een financieringstekort mag zijn, maar juist een overschot nodig is van 3 procent.
Bron: DFT

Home | Nieuws | Contact | Disclaimer | Copyright | Sitemap
Leuvass header