Blog van Leuvass

De meest gestelde vragen over de Aangifte 2006

De Telegraaf heeft de meest gestelde vragen over de aangifte 2006 tijdens het belastingspreekuur op woensdag 7 maart op een rij gezet en geeft antwoord hierop.

  • Hoe krijg ik teveel betaalde inkomensafhankelijke bijdrage terug?
  • Is een aangepaste stoel aftrekbaar?
  • Krijg ik een aftrekpost voor vrijwilligerswerk?
  • Wanneer is woon-werkverkeer aftrekbaar?
  • Zijn reiskosten gemaakt voor bezoek aan een arts aftrekbaar?
  • Wat is de drempel voor schenkingen?

Hiernaast wordt antwoord gegeven op vele andere vragen.

meer lezen

Pensioenfondsen publiceren beleggingen

Vier van de grootste pensioenfondsen in ons land gaan hun beleggingen via hun websites openbaar maken.

Peter Borgdorff van de Vereniging van Bedrijfstakpensioenfondsen kondigde maandag aan in het tv-programma Pauw en Witteman dat ABP (ambtenaren), PGGM (gezondheidszorg), Spoorwegpensioenfonds en PME (grootmetaal) hiertoe overgaan. Aanleiding is de onrust die zondag ontstaan is.

Bron: Nu.nl

Stijging koopkracht dit jaar 1,75 procent

Huishoudens gaan er dit jaar gemiddeld 1,75 procent in koopkracht op vooruit. Dat is een half procent hoger dan eerder voorspeld. Volgens een CPB-woordvoerster is die extra koopkracht het gevolg van een hogere loonstijging dan eerder geraamd en een lagere inflatie.

Dat blijkt uit nieuwe economische voorspellingen van het Centraal Planbureau (CPB).

Bron: Nu.nl

Zorgverzekeraar ONVZ beperkt dekking

ONVZ zet als eerste zorgverzekeraar het mes in zijn pakket van aanvullende ziektekostenverzekeringen. Dat schrijft de Volkskrant donderdag. Vanaf 15 april worden vergoedingen die ONVZ uitkeert voor onder meer alternatieve geneeswijzen en psychologische hulp ingeperkt.

Een ruime dekking die ONVZ bood sinds 2006 zou zich nu tegen de verzekeraar keren. "We hebben klanten die per jaar 17 brillen bestellen of 28 keer naar de fysiotherapeut gaan", zegt een woordvoerder. Andere verzekeraars zeggen dat een ingreep in de polissen bij hen niet aan de orde is.

Bron: Nu.nl

Meer geld voor herkeurde WAO'ers

WAO'ers die na herkeuring hun uitkering geheel of deels verliezen, kunnen voortaan maximaal twaalf maanden een aanvulling krijgen op hun inkomen. Tot dusver was dat maximaal zes maanden. De maatregel geldt zowel voor mensen die al een tegemoetkoming krijgen als voor nieuwe gevallen.

Minister Piet Hein Donner van Sociale Zaken heeft dat donderdag bekendgemaakt. De nieuwe regeling gaat vrijdag in. Ze werd al in het regeerakkoord aangekondigd.

Bron: Nu.nl

Satelliet volgt jonge automobilisten

Een proef onder driehonderd jongere autobezitters met een zwarte doos in de auto van wie het rijgedrag wordt gevolgd via een satellietverbinding begint over enkele weken. Als de proef slaagt, wordt de zwarte doos mogelijk verplicht voor alle automobilisten en kunnen de premies flink omlaag. Dat stellen zes verzekeraars.

Bron: Nu.nl

Strijd om zorgdoden bij uitvaartbedrijven

Uitvaartondernemers sluiten steeds vaker exclusieve overeenkomsten met zorginstellingen en ziekenhuizen voor het regelen van een begrafenis of crematie van overleden patiënten en bewoners. In ruil spekt de 'huiskraai' de afdelingspot, betaalt uitjes of staat een deel van de provisie af.

Bron: Telegraaf

Huizenprijs met bijna 6 procent gestegen

De gemiddelde prijs van een woning is vorig jaar gestegen met 5,9 procent naar 235.843 euro. De gemiddelde prijs voor een twee-onder-een-kapwoning steeg het meest, de prijs van vrijstaande woningen het minst. Dat bleek uit gepubliceerde gegevens van het Kadaster.

Bron: DFT

Hogere inkomens profiteren meest van verzorgingsstaat

Nederlanders met de dikste portemonnee profiteren het meest van voorzieningen van de overheid zoals onderwijs, volkshuisvesting en kinderopvang. Wel zijn de mensen met de laagste inkomens steeds meer profijt gaan trekken van publieke diensten. Dat schrijft het Sociaal en Cultureel Planbureau (SCP) in het rapport Publieke productie en persoonlijk profijt. De hogere inkomens profiteren voor 39 procent van de collectieve voorzieningen, de lagere en middeninkomens voor 28 à 29 procent.
Bron: Nu.nl

Nieuwe WAO-uitkering gaat omhoog

De uitkering van mensen die volgens de nieuwe WAO volledig arbeidsongeschikt zijn, wordt volgens premier Balkenende per 1 januari volgend jaar verhoogd. Dan gaat de zogeheten nieuwe WAO-uitkering Inkomensvoorziening Volledig Arbeidsongeschikten (IVA) met terugwerkende kracht vanaf 1 januari 2006 omhoog van van 70 naar 75 procent van het laatstverdiende loon.
Bron: Nu.nl

Home | Nieuws | Contact | Disclaimer | Copyright | Sitemap
Leuvass header