Blog van Leuvass

Laat u geld op straat liggen? Wij rapen het graag voor u op!

Wij zijn er van overtuigd dat u vele euro's per maand teveel betaalt aan uw verzekeraar. Nieuwe (lagere) premies, pakketvoordelen en gratis verzekeringen behoren tegenwoordig namelijk tot de mogelijkheden.

De voordelen hiervan lopen al snel in de papieren. U hoeft hier zelf weinig voor te doen!

Heeft u interesse en wilt u inderdaad op korte termijn geld besparen? Laat ons dat dan weten. Maakt u gebruik van het formulier Aanmelden voor een afspraak.

Vaker vergiftiging door medicijnen

Het aantal vergiftigingen door vrij verkrijgbare medicijnen, zoals de pijnstillers paracetamol en ibuprofen, is fors toegenomen. Dat maakte het Nationaal Vergiftigingen Informatie Centrum (NVIC) bekend. Het instituut kreeg van april 2005 tot november vorig jaar 321 meldingen van vergiftigingen door medicatiefouten. In ruim 70 procent van de gevallen werd de fout thuis gemaakt.
Bron: Nu.nl

21.000 Nederlanders dood door slecht milieu

Jaarlijks overlijden 21.000 Nederlanders als gevolg van het slechte milieu. Dat stelt de Wereldgezondheidsorganisatie WHO in een woensdag gepubliceerd landenrapport. Volgens de organisatie staat 14 procent van de sterfgevallen in Nederland in relatie tot het milieu in brede zin.
Bron: Het Parool

Hypotheekrente opnieuw verhoogd

Diverse hypotheekverstrekkers hebben hun rentetarieven weer naar boven bijgesteld. De tarieven gaan omhoog omdat er op de kapitaalmarkt meer vraag naar geld is. Aegon maakte donderdag bekend dat alle hypotheken met variabele rentetarieven met 0,15 procent worden verhoogd en de vaste rentetarieven met 0,1 procent. Daarmee komt het tarief voor de populaire hypotheek met een rentevaste periode van tien jaar op 5,1 procent. Het gaat om een combinatie met een Nationale Hypotheek Garantie. Woensdag lieten ING en ABN Amro al weten dat de rentetarieven omhoog gaan met percentages variërend tussen de 0,1 en 0,2 procent. Ook bij de Postbank zijn de tarieven verhoogd.
Bron: Nu.nl

Vakantiegangers vaker in de problemen

Ruim een kwart van de Nederlandse vakantiegangers is ooit in het buitenland in de problemen geraakt. Meestal gaat het om ziekte, verwondingen, extreme weersomstandigheden of criminaliteit. Een deel (16 procent) kreeg te maken met politieke onrust op de vakantiebestemming of had problemen met de reispapieren. Dit blijkt uit onderzoek dat het ministerie van Buitenlandse Zaken heeft laten uitvoeren. Het ministerie waarschuwt de mensen dan ook om goed voorbereid op reis te gaan. Minister Verhagen gaf donderdag op Schiphol het startsein voor de campagne Wijs op Reis.
Bron: Nu.nl

'Jaarlijks 5000 doden door te veel keukenzout'

Het eten van te veel zout kost jaarlijks ruim vijfduizend Nederlanders het leven. Dat concluderen onderzoekers van de Wageningen Universiteit en de Consumentenbond. Een gemiddelde consument krijgt dagelijks naar schatting van de onderzoekers tien tot twaalf gram zout binnen, beduidend meer dan de zes gram die de Gezondheidsraad als norm stelt. Als de zoutconsumptie wordt teruggebracht tot zes gram per dag, scheelt dat volgens de onderzoekers op jaarbasis in Nederland zo'n 5100 doden als gevolg van hersen- en hartinfarcten.
Bron: Nu.nl

Verzekeraars in actie tegen fraude

Verzekeringsfraudeurs worden vanaf april 2007 extra in de gaten gehouden. Het Centrum Bestrijding Verzekeringsfraude (CBV) is door het Verbond van Verzekeraars opgezet om verzekeringsfraude te registreren en verzekeraars te helpen zich te wapenen tegen fraude. De doelstelling van het CBV is de pakkans bij fraude te vertienvoudigen.
Bron: Nu.nl

Home | Nieuws | Contact | Disclaimer | Copyright | Sitemap
Leuvass header